manueletherapie 1Een manueel therapeut is een fysiotherapeut die na zijn opleiding voor fysiotherapie vier jaar een opleiding voor manuele therapie heeft gevolgd.
Daarmee heeft hij of zij extra kennis opgedaan van de bewegingsmogelijkheden van het lichaam en vooral van de wervelkolom. Hij ziet de verbanden tussen de wervelkolom en armen en benen. De manueel therapeut kent specifieke technieken om in beweging beperkte gewrichten beter te laten functioneren. Dit door middel van mobilisatie (beweeglijk maken) of manipulatie (kraken).

Eerst de intake...
Een behandeling begint meestal eerst met een intake. Daarna volgt de therapie. Wat kunt u verwachten bij een intake? We stellen aan de hand van een vraaggesprek en een onderzoek vast wat de oorzaken en de aard van de klachten zijn. Vervolgens besluiten we samen met u welke behandeling zinvol is. We maken daarna een vervolgafspraak voor de behandeling.

De effecten van manuele therapie merkt u vaak direct: de pijn neemt af en u voelt een verbetering van uw bewegingsvrijheid.

Dan de behandeling...
De behandeling bestaat uit het verbeteren van het functioneren van uw gewrichten.

Daarbij maken we vaak gebruik van twee technieken:
- Passieve mobiliserende bewegingen. We vergroten daarbij de beweeglijkheid van uw vastzittende gewrichten door lichaamsdelen rond het gewricht op een bepaalde manier te bewegen.
-    Gedoseerde impulstechnieken. Hierbij bewegen we de gewrichten wat sneller. Soms kunt u daardoor een knappend of krakend geluid horen.

Contact informatie

Adres :
Putstraat 10
6436 BV Amstenrade

Telefoonnummer :
046 - 850 93 05 of mobiel 06 - 48173540

Emailadres :
fysiotherapieamstenrade@home.nl

    
     
     

Openingstijden

Maandag en donderdag
08.00u tot 20.00u

Dinsdag- woensdag- vrijdag
08.00u tot 19.00u

Nieuws uit de praktijk

Please publish modules in offcanvas position.