TapeRollenMedical taping Concept (MTC) is een vrij nieuwe behandelmethode bij Fysiotherapie Amstenrade. De tape die op de huid aangebracht wordt geeft, net als de witte sporttape, een ondersteuning, echter bij witte tape wordt het aangedane gedeelte van het lichaam geïmmobiliseerd. Het grote voordeel ten opzichte van de bestaande tape is dat MTC de druk vermindert in plaats van verhoogt (waardoor er letterlijk en figuurlijk ruimte ontstaat onder de huid, zodat het herstel bevorderd wordt) en dat de elastische tape de normale beweging juist mobiliseert in plaats van immobiliseert.
MTC zorgt ervoor dat de huid lokaal gelift wordt. Hierdoor wordt onmiddellijk de druk in het blessuregebied onderhuids verminderd waardoor afvalstoffen sneller worden afgevoerd en voedingsstoffen sneller worden aangevoerd. Als gevolg hiervan neemt de pijn af. Zo kunnen we door middel van verschillende tapetechnieken de pijn beïnvloeden maar ook bewegingen sturen, leiden en zelf corrigeren. Omdat de tape meerdere dagen kan blijven zitten, ook tijdens het douchen en zwemmen, ontstaat een uitzonderlijk 24-uurs behandeling.Waar wordt de tape voor gebruikt?MTC is geschikt voor behandelingen van uiteenlopende klachten.

Bijvoorbeeld
• Behandeling van blessures aan het bewegingsapparaat, zoals rug- en schouderklachten, maar ook knie- en kuitklachten;
• Houdingscorrecties;
• Sportblessures;
• Behandelen van problemen ontstaan door overbelasting (zoals muisarm, tennis- of golfelleboog

Eigenschappen van de tape
Bij MTC wordt er gebruik gemaakt van een elastische, katoenen tape. Bij het gebruik van de tape komen zelden huidirritaties voor. Dit komt omdat de tape vervaardigd is met een hypoallergene (anti-allergische) lijmlaag. De tape is vergelijkbaar met de huid. Het kan 140% rek verdragen en is even dik als de huid. Omdat de tape voorzien is van ventilerend materiaal, kan de tape een aantal dagen blijven zitten. Tevens kan er mee gedoucht worden. Bij langdurige toepassing verdient het de tape om de 3 tot 4 dagen te vernieuwen.

De behandeling
De mogelijkheden zijn groot. Bij interesse kunt u met onze praktijk contact opnemen. Om uw klacht/aandoening zo duidelijk mogelijk in kaart te brengen zal er een intake plaatsvinden. Aan de hand van de intake zal gekeken worden welke techniek het best bij uw persoonlijke behandeling past.

Bij een aanvullende verzekering zal de behandeling worden vergoed, echter wordt de tape niet vergoed en zit hier een persoonlijke bijdrage aan verbonden.
Prijzen variëren afhankelijk van de benodigde tape (en liggen in de lijn van een euro of 5 per rol).

                Tape been                         Tape rug          
Voorbeeld mediacal tape knie Voorbeeld medical tape rug

 

Contact informatie

Adres :
Putstraat 10
6436 BV Amstenrade

Telefoonnummer :
046 - 850 93 05 of mobiel 06 - 48173540

Emailadres :
fysiotherapieamstenrade@home.nl

    
     
     

Openingstijden

Maandag en donderdag
08.00u tot 20.00u

Dinsdag- woensdag- vrijdag
08.00u tot 19.00u

Nieuws uit de praktijk

Please publish modules in offcanvas position.