Dit is een eigentijdseigentijdse cursus waarin de jarenlange ervaringen op het gebied van zwangerschapsgym gekoppeld zijn aan de laatste inzichten over zwangerschapsgerelateerde bekkenpijn en de kennis over het functioneren van de bekkenbodemspieren. De lessen worden gegeven door een speciaal opgeleide en gecertificeerde fysiotherapeutedie de opleiding via de Yvlo gevolgd heeft. 

zwangerfit2Intake
Er vindt een intake plaats, zowel voor deelname aan de eerste les, als voorafgaand aan de eerste les na de bevalling.

Oefenen tijdens de zwangerschap

U kunt al vanaf de 20e week van de zwangerschap deel nemen. Groot voordeel hiervan is dat de fitheid en spier-kracht van alle spieren langer behouden blijft, waardoor de zwangerschap zelf, de bevalling en het herstel daarna beter zullen verlopen. Tevens zal er relatief vroeg in de zwangerschap preventief getraind kunnen worden met o.a. Bekken en bekkenbodemspieren om mogelijke klachten te voorkomen.

Oefenen na de bevalling
Ook na de bevalling is er aandacht voor fitheid en opbouw van spierkracht. Er kan vanaf 4-6 weken na de bevalling getraind worden onder toezicht van de fysiotherapeute. Geadviseerd wordt om een langere periode na de zwangerschap door te trainen. Dit om weer naar uw oude conditieniveau terug te keren.
zwangerfit1
 
Actieve lessen en Theorie lessen
De actieve lessen van ZwangerFit® zijn verdeeld in 3 blokken: Allereerst een warming up om de spieren en gewrichten los te maken. Daarna wordt er gericht geoefend op spierversterking en coördinatie, waarbij er speciale aandacht besteed wordt aan die spieren die tijdens de zwangerschap van groot belang zijn (o.a. de bekkenbodemspieren). En als laatste vindt er een cooling down plaats met o.a. ontspannings en ademhalingsoefeningen. In iedere les zal naast het actieve deel ook ruimte zijn voor een theoretisch onderwerp en voor het uitwisselen van indrukken en ervaringen. De theorielessen geven een waardevolle aanvulling op de actieve lessen. Alle onderwerpen die betrekking hebben op de zwangerschap, bevalling en de periode na de bevalling komen aan bod.Tevens zal er een partnerles plaatsvinden, waarin aandacht wordt besteed aan de rol van de partner in de begeleiding van de zwangere vrouw.
 
Informatie over de cursus
 
Wanneer In overleg met de kandidaten / zwangeren
Lesdagen en tijden       Elke zaterdagochtend van 11:30 tot 12:30
Aantal lessen 9 lessen voor de bevalling en 5 lessen na de bevalling

Kosten

 

150,- euro voor de hele cursus inclusief intake en coachlessen

(u kunt op uw verzekeringspolis van de ziektekostenverzekeraar kijken of deze kosten vergoed worden :Beweegprogramma 's)

U kunt zich aanmelden via de volgende contactmogelijkheden

 
telefoon logo 7 retina

Telefonisch contact

De gegevens hiervoor vind u terug op onze contact pagina. Klik hier om naar de contactpagina te gaan.

livechat

Live Chat

U kunt ook live chatten met de fysiotherapeut. Klik daarvoor op de "Chat met uw fysiotherapeut" knop op het scherm

button email 2

Contact formulier

Ga voor het contact formulier naar onze contactpagina. Klik hier om naar de contactpagina te gaan.

Mondeling
U kunt zich ook bij een bezoek aan de praktijk mondeling aanmelden bij  Hayat Chafik (zwanger en fit docente- en bekkenfysiotherapeute)

Contact informatie

Adres :
Putstraat 10
6436 BV Amstenrade

Telefoonnummer :
046 - 850 93 05 of mobiel 06 - 48173540

Emailadres :
fysiotherapieamstenrade@home.nl

    
     
     

Openingstijden

Maandag en donderdag
08.00u tot 20.00u

Dinsdag- woensdag- vrijdag
08.00u tot 19.00u

Nieuws uit de praktijk

Please publish modules in offcanvas position.